IUNP – Otvoreni Zimski dani sporta i kulture

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru sa Uni media centrom organizira sportske igre već 10 godina, od ove godine na inicijativu studenata, aktivnih članova univerziteta, po prvi put se organiziraju zimske igre. U toku zimskih igara učesnici će imati priliku da se oprobaju u košarci i šahu.

Studenti naglasili da takmičenje počinje sutra a da će u petak biti svečana dodjela nagrada, čime će zimske igre biti završene.

“Meni je pripala čast da u ime svih studenata Internacionlnog Univerziteta u Novom Pazaru otvorim prve zimske igre koje se dješavaju na našem univerzitetu. Ovom prilikom bih se zahvalila svim prisutnima koji su došli i podržali nas i najavila bih da će se sutra od 11h održati izložba slika studenata 3. godine a isto tako prvi put u Sandžaku biće otvorena izložba pozorišnih lutaka “Ginjol”, nakon čega slijedi žrijeb u šahu i nakon čega počinjemo sa igrom.” ističe član organizacionog odbora Ajša Bakić.

Iz organizacionog odbora naglašavaju da je cilj sportskih i kulturnih aktivnosti prije svega promoviranje sporta ali i brige o zdravlju studenata i ostalih koji se odluče da podrže ovakve manifestacije. Takmičenje u basketu na programu od srijede.

“Evo upravo smo završili žrijeb i sprovođenje žrijeba, turnir će početi u srijedu i četvrtak. U srijedu će se igrati grupna faza gdje ćemo izabrati iz svake grupe po dvoje najboljih, u četvrtak nas očekuje polufinale i finale. Mi iz organizacionog odbora se nadamo da će sve proći u najboljem mogućem redu, ovom prilikom bih pozvao i sve ljubitelje košarke da dođu u hali Pendik, imaće utakmice od 09:30 do 15:30h tako da bujrum onima koji to vole.” kazao član organizacionog odbora Sead Jerebičanin.

Član organizacionog odbora ističe da je žrijeb protekao u najboljem redu te da se nada da će i zimske igre tako proteći.

“Ono što ću naglasiti jeste da se odbor organizacije sastoji iz dva odbora a to su univerzitetski i studentski. Moram izraziti veliku zahvalnost menadžmentu univerziteta koji nam je dao šansu da opet učestvujemo u nečemu novome, podstaknuti onim prolećnim igrama u kojim smo ostvarili neverovatne rezultate i pozvala bih sve da dođu i da budu dio nas” ističe član organizacionog odbora Esma Ljajić.

Za najbolje učesnike zimskih igara Internacionalni Univerzitet obezbijedio novčane nagrade.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – Edin Bačevac

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img