Esad Bole Došljak šampion Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Najuspješniji Novopazarac u auto-moto sportu Esad Bole Došljak proglašen je za šampiona Srbije 2018. u trkama ubrzanja na 402 metra. Predstavniku Auto-moto kluba Novi Pazar i jednom od najuspješnijih sportista iz ovog grada, na svečanosti proglašenja šampiona u auto-moto i karting sportu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije i Moto savezom Srbije , uručen šampionski pehar.

-Lijepo je ali čovjek se neće promijeniti što se tiče mentalnog stanja i komunikacije s ljudima. Jednostavno, ponosan sam zbog toga. Meni je srce ovoliko. Ja ću, svakako, da pozdravim svoj tim koji nekad radi i više nego ja. To je zasluga svih nas i jednostavno osjećam se kao građanin Novog Pazara. Cilj mi je bio da svoj grad podignem na ovu veliku ljestvicu i okujem zlatom. Uspio sam u tome.

Uvijek kaže vozi radi pobjede, nikad radi zabave

-Lijepo je to, zabava je sastavni dio toga, ali ako se takmičite uvijek jurite na prvo mjesto. I jurite zlato. Toliki uloženi trud i rad, fizička snaga, emocije, potrošeno vrijeme, potrošena sredstva ne daju baš lufta za nekom zabavom velikom. Mada su zabava i druženje sastavni dio takmičenja.

Iza sebe 170 osvojenih pehara, više od stotinu prvih mjesta, više od pet hiljada trka u karijeri. Najavljuje brojne planove u ovoj godini, prije svega trku na famoznu klasu 7 sekundi.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img