Home Vijesti Vlast u Prijepolju se trudi da mještani Brodareva lakše prebrode snježne padavine

Vlast u Prijepolju se trudi da mještani Brodareva lakše prebrode snježne padavine

358
0

Nakon Prijepolje posjetili smo i mjesnu zajednicu Brodarevo gdje se također vidi da se ulaže maksimalni napor, predsjednici mjesnih zajednica su u kontaktu sa građanima i pokušavaju im izaći u susret.

“Dva dana je padao snijeg bez prekida, danas je situacija malo bolja, jučer je izašao čistač i očistio ulice a imamo i dosta bolesnih osoba kojima je to potrebno, tako da je danas situacinja mnogo bolja nego što je bila. Ovo je prvi put da čistač izađe da čisti, jednom je 2012. bio i to je to, zadovoljni smo kako se sada radi.” ističe mještanin Brodareva

Predjsednik mjesne zajednice Brodarevo ističe da se putevi čiste bez prestanka.

“Već 2-3 dana je padao snijeg u Brodarevu i veoma je teška situacija što se tiče putnih pravaca, jučer je malo prestao snijeg i iskoristili smo priliku da očistimo neka malo visočija i teže pristupačna mjesta u MZ Brodarevo. Rađen je putni pravac Jasen, Zakut a već godinama ovdje nije ni čišćeno, sada su ovi putevi pročišćeni, ima par kuća gdje ima bolesnih ljudi kojima su očišćeni putevi preko potrebni.”

Pozvali smo i predsjednika mjesne zajednice Orašac koji je istakao da su putevi u njihovo mjesnoj zajednici pročišćeni.

“Stanje u Orašcu je dobro, pročišćeni su putevi, sve je u redu, od jučer čistimo i danas je sve u redu. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi što su nam dali naftu i što su nam pomogli. U teškoj situaciji smo bili, snijeg je bio između 50-80 cm a u nanosima je bilo i do 2 metra, mnogo djece nije išlo u školu ali je sve sanirano i sve je u redu. Još jednom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja nam je izašla u susret i pomogla da se putevi očiste.”

Naglašavaju da će iskoristiti prestanak padavina kako bi očistili i ona teže pristupačna mjesta.