Bivši članovi SPP-a traže halaluk i ponovno učlanjenje u stranku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Članovi koji su napustili Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju tokom 2017. godine jučer su uputili javno izvinjenje članovima i simpatizerima te stranke i molbu da im halale zbog njihovog nepromišljenog poteza, uputili su i molbu da ponovo budu aktivni članovi stranke.

“Tražim halaluk od svih članova Stranke pravde i pomirenja a prije svega tražimo halal od gospodina Samira Tandira, želim da se izvinim i Sabahudinu Hajdareviću.” istakao Sadmir Jakupović.

“Tražim lično os gospodina Samira Tandira halal i od ostalih članova partije tadašnje stranke BDZ, sadašnje SPP.” kazao Armin Kahrović.

“Želim da se izvinim Samiru Tandir i ostalim članovima, i da tražim halaluk od svih njih.” istakao Imer Šalja.

Kada su napustili Stranku pravde i pomirenja oni navode da ih je kontaktiralo nekoliko ljudi iz vrha SDP-a.

“Prvi nas je kontaktirao Osman Ćatić i pozvao nas na razgovor, mi smo otišli, sastanak je bio u ivanju iu njegovoj kancelariji, tu su bili Esad Hodžić i Osman Ćatić. Tema razgovora je bila zašto smo napustili stranku ali indirektno su nas možda pitali da li imamo nešto da kažemo loše za Samira Tandira i za stranku, imali smo i par poziva od Kasima Zoranića i on je pitao da se uključimo u stranku SDP, mi smo u startu njima rekli da nam nije cilj. Meho Omerović ja to moram da kažem, on je meni završio jednu ličnu stvar, što možda ne bih sad iznosio ovdje jer je to nešto moje privatno.”

Istakli da tekstovi u kojima se navodi da je razlog njihovog napuštanja bilo bahato ponašanje Samira Tandira nisu tačni te da su njihove odluke da napuste stranku bile nepromišljene.

“Moj odgovor na to je da smo mi napustili stranku tada zbog možda neke naše emotivne i lične nesuglasice sa Samirom Tandirom, nije to bilo bahato ponašanje, nismo mi ni imali neke teške poslove, mi smo tada bili mladi i neiskusni i napustili smo stranku u tom trenutku ali je to tako otišlo kroz medije da je gospodin Samir bahat, to nije istina, imali smo veoma dobru saradnju sa Samirom Tandirom.”

Navode da ništa ne očekuju od stranke te da je na njima da se pokažu i dokažu i da shodno tome budu nagrađeni.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img