Izabrano novo rukovodstvo SPP-a u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U velikoj sali Doma kulture “Pivo Karamatijević” u Priboju održana Izborna skupština OO SPP Priboj uz prisustvo predsjednika SPP-a akademika Muamera Zukorlića, potpredsjednika dr. Jahje Fehratovića i Samira Tandira, delegacije GO SPP iz Novog Pazara, OO SPP iz Tutina kao i Sjenice, Nove Varoši, Prijepolja, te simpatizere stranke iz Priboja.

Stotinu pedeset delegata izabrali su za naredne četiri godine trideset tri člana OO SPP Priboj, kao i članove Izvršnog odbora.

Za predsjednika OO SPP Priboj izabran je Fahrudin Alagić, a za potpredsjednike Mirela Eminić i Esad Mehović. Za sekretara Izvršnog odbora izabran je Esad Jejina.

U svom obraćanju, potpredsjednica Eminić naglasila da puno pažnje treba posvetiti porodici, jačanju majke i žene, kao i da djeca ne zaborave ko su i odakle su, te a da kvalitetnim djelovanjem treba doprinijeti suživotu.

Prema riječima novoizabranog predsjednika Fahrudin Alagić, u Priboju je dosad postojalo povjereništvo SPP-a a ovo je način da Skupština da legitimitet novoizabranom rukovodstvu koje će raditi u punom kapacitetu.

– Ovo je prvi i najvažniji korak konstituisanja Stranke na svim osnovama, kaže Alagić.

Čestitajući novoizabranom rukovodstvu, predsjednik Stranke i narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, sretan je i zadovoljan što nevrijeme nije spriječilo prisutne da dođu i daju svoju podršku zbivanjima u Priboju kao i činjenicu da je u Priboju ostvarena pobjeda na izborima za BNV.

– Ova odabrana skupina predstavlja srž kvaliteta u vremenima teških zima, pogotovo političkih.

Akademik Zukorlić pozvao, između ostalog predsjednika Opštine Priboj Lazara Rvovića da reguliše pitanje placa za izgradnju džamije u Novom Priboju, ističući da mu SPP stoji na raspolaganju kako bi se ovo pitanje što prije riješilo.

– Nećemo zašutjeti i pristati da zbog partnerskih odnosa zanemarimo vaše zahtjeve u Priboju, poručio je.

Dr. Zukorlić dodao i da je SPP voda koja će pogasiti požare SDA i SDP ali i drugih politika koje otvoreno ili lukavo imaju za cilj iseljavanje stanovništva s ovih prostora.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img