Home Vijesti MZ Brodarevo radi punim intenzitetom

MZ Brodarevo radi punim intenzitetom

665
0

Mjesna zajednica Brodarevo radi punim intenzitetom i rješava brojne probleme. Riješene su neke nesanitarne deponije a rješava se i pitanje gradskog groblja.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Brodarevo ističe da će novootvoreno mezarje imati preko 90 ari.

“Što se tiče novih nekih radova i investicija u mjesnoj zajednici Brodarevo planirano jew ove godine budžetom samo za jezgro MZ Brodarevo oko 4 miliona gdje će se vršiti asfaltiranje i popravke puteva, zatim izrada nove kanalizacione mreže u naselju Grahovišta, Zakut i Jalija, to su dakle bitni projekti što se tiče same MZ Brodarevo. Krucijalno pitanje koje treba riješiti jeste groblje, zato je danas sa nama ovdje i Samir Tandir kao i predstavnici lokalne samouprave koji žele da riješe ovaj problem gorući što se tiče Brodareva i koji svi pomno pratimo svih ovih proteklih godina, pitanje oko groblja privelo se kraju.”

Predsjednik MZ Brodarevo naglasio da će se izgradnjom obaloutvrde pored rijeke Lim riješiti gorući problemi.

“Veliki problem je napravljen zbog odlaganja velikog šuta i ostalog građevinskog materijala pored same obale Lima i u saradnji sa lokalnom samoupravom u planu je da se ove godine uradi projektna dokumentacija za obaloutvrdu pored reke Lim koja bi riješila velike probleme koje stanovništvo prije svega Jalije ima kada dođe do topljenja snijega u Crnoj Gori i dođew do čestih poplava, tako da bi se tom obaloutvrdom lijeve strane Lima riješili gorući problemi.”

Ispred odjeljenja za investicije Opštine Prijepolje navode da su posjetom identifikovani mnogi problem mještana Brodarevo, te da će se mnogi od njih riješiti u 2019. godini.

“Mi smo danas u cilju pripreme izrade budžeta za 2019. godinu u posjeti MZ Brodarevo i zajedno sa predsjednikom MZ i odbornicima obilazimo MZ Brodarevo gdje smo identifikovali koji su to putni pravci koji bi se radili 2019. godini, identifikovali smo i kanalizacionu mrežu koja će se raditi u 2019. godini kao i neke vodotokove.”

Predsjednik Opšinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju, Samir Tandir naglasio da je pred njima rekordna godina kada su u pitanju investicije od strane lokalne samouprave u Prijepolju.

“Već se uklonilo na desetine tona nesanitarnog otpada, građevinskog otpada, šuta i tako dalje što se godinama nije vodilo računa o tome i posljedice su katastrofalne kroz izlivanje rijeke, poplave, jedan vizuelan ružan ugođaj, ti mirisi neprijatni koji su se širili u tom užem gradskom jezgru. Druga stvar koja je jako važna jeste da samo da je za uže gradsko jezgro Brodareva izdvojeno 4 miliona dinara, mislim sa tim novcem da ćemo desetak ulica ili završiti ili u potpunosti rekonstruisati što u prethodnih možda 10 godina nije urađeno. Ono što nas očekuje u narednoj budžetskoj godini jeste konačno rješenje pitanja mezarja i gradskog groblja u Brodarevu. Ogromin zalaganjem koalicione vlasti, ogromnim zalaganjem i borbom SPP-a kao najjače bošnjačke stranke u Prijepolju i posebno brodarevskog pododbora naše stranke došli smo na korak do potpunog rješenja tog problema.”

Danas je usvojen je budžet za 2019. godinu kojim su značajna sredstva obezbijeđena za rješavanje problema na području mjesne zajednoce brodarevo

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA