Mladi SPP-a u Prizrenu obišli kulturno-historijske znamenitosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mladi Stranke pravde i pomirenja boravili su u Prizrenu tri dana, tačnije od 23. do 26. novembra. Oni su u tom periodu obišli historijske i kulturne znamenitosti i bili gosti narodne poslanice Kosova Emilije Redžepi koja ih je primila u prostorijama svoje stranke.

Narodna poslanica je srdačno dočekala mlade, upoznajući ih sa stanjem u kojem se oni nalaze, djelovanjem njene stranke kao i o položaju Bošnjaka na Kosovu. Mladi su aktivno učestvovali i postavljali pitanja interesujući se za stanje Bošnjaka Kosova.

Putovanje je bilo organizirano kao nagrada za najaktivnije omladince koji su svojim radom i trudom doprinijeli ovoj stranci.

Domaćin i vodič mladih bio je Asmed Sezairi, koji je sa mladima obišao prizrensku tvrđavu Kaljaju koja je stoljećima služila kao odbrana grada a sada je jedna od glavnih turističkih atrakcija tog grada, nakon čega su obišli Sinan Pašinu džamiju kao i novootvorenu Abi Čaršiju.

Mladi SPP-a iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Prijepolja i drugih sandžačkih gradova su se na ovoj eksurziji međusobno upoznavali i družili, planirajući u budućnosti još ovakvih edukativnih ekskurzija, pozivajući ostale omladince da im se pridruže i svojim radom doprinese ovoj stranci.

Pogledajte fotografije.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img