Svjetski dan ljubaznosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokiju je 13. novembra 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom prilikom je donesena posebna deklaracija koja govori o toleranciji i prihvatanju različitosti.

Svjetski dan ljubaznosti posebno se obiljležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a posljednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Ovaj dan je prilika da razmislimo o svojim dosadašnjim postupcima, postavljajući se iznad teritorijalnih, kulturoloških ili religionalnih granica i da shvatimo da smo dio globalnog društva, jer nismo ni bolji ni lošiji od pripadnika drugih kultura, rasa ili religija.

Građani Novog Pazara kažu da je ljubaznost ranije bila na većem nivou.

„Nismo dovoljno ljubazni jedni prema drugima, ranije je to bilo drugačije, više smo se poštovali međusobno, uglavnom stariji su mnogo ljubazniji od mlađih. “

Kako kaže narodna izreka „Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara“, zato budimo ljubazni, nikada ne znamo kome naš osmjeh može uljepšati dan.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img