Nakon jezive eksplozije Adnan Mušović otvoreno govorio o napadu za Sandžak Televiziju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

napad prijepolje 1

U dvorištu Adnana Mušovića, preduzetnika iz Prijepolja, prije četiri dana bačene su dvije eksplozivne naprave koje su uništile dva automobila, a požar koji je naglo buknuo oštetio je njegovu i još jednu kuću u komšiluku. Žrtava, na sreću, nije bilo. Od tada mogle su se čuti razne priče, uglavnom koloarske o motivima napada i svemu što je prethodilo. Da bi javnost bila do detalja upoznata sa cijelim slučajem kontaktirali smo gospodina Adnana Mušovića koji je pristao za Sandžak televiziju otvoreno govoriti o ovom nemilom činu.

“Prvo, hvala vama kao novinarima i medijima koji ste na najprofesionalniji način podigli ovo na nivo izvještavanja i pokazali interesovanje kakvo zaslužuje svaki građanin, kao i zvaničnim organima koji su svoj posao odradili kako treba. Hvala Allahu, sve je u redu, sve je dobro, familija mi je živa i zdrava i to mi je jedino bitno, sve ostalo što je materijalne prirode i nadoknadivo manje je bitno. Ja nisam materijalista, tako da zahvaljujem se Allahu što je sve sada u redu i što nema nikakvih ljudskih žrtava, a sve drugo je manje bitno u životu”, istakao je Mušović.

On je demantovao pojedine priče da je sa počiniocem ranije imao poslovnu saradnju, te da je riječ o nekim dugovima, novcu i poslovima iz Sarajeva, kako se spominjalo ovih dana.

“Reći ću samo jedno – nema toga ko je svijetu ugodio. Svako ima pravo na svoje priče, te za svoja kombinovanja stvari kako se i šta desilo. Dečka znam iz grada, nikada se nisam sa njim zamjerao. Imao sam jako lijepo mišljenje o njemu. I ovom prilikom kažem da najvjerovatnije ni on u tom trenutku nije bio svjestan šta radi. Ne zamjeram mu uopšte. Hvala Allahu, kažem opet, kad nikom ništa nije bilo. Nikada nismo surađivali, možda jesmo iz iste branše, znate, ima mnogo špeditera. Ako bi se tako gledalo onda bi svi špediteri imali jedni drugima razloge, ali mi tako ne smatramo, svi mi imamo korektne odnose između sebe, poslovnu saradnju svako gradi na onaj način na koji misli da mu je najbolje, na onaj način na koji mu je potrebno i na koji misli da će najbolje završiti svoje poslove. Što se tiče svega drugog, tog Sarajeva i ostalo, zaista nemam komentara, nikada nisam ni u Sarajevu niti bilo gdje sa njim sarađivao. Znate, priča nikad dosta”, završio je Mušović.

Sigurnosne kamere zabilježile su cijeli napad, pa je nedugo zatim policija u Prijepolju uhapsila E.N. (37) iz te opštine pod sumnjom da je upravo on izvršio krivično djelo.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: blic.rs

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img