Akademik Zukorlić o zataškavanju teških krivičnih djela Ljajićevih čelnika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lider Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić bio je gost jutarnjeg programa Happy televizije. Tema emisija bila je sprega kriminala i politike u Novom Pazaru. 

Ovom prilikom prikazan je snimak ubistva u pokušaju na kojem je gotovo na smrt nožem iznabadan i pretučen momak u Novom Pazaru koji je poslije ovog napada ostao je invalid. Napadač je sin visokog funkcionera SDP-a Kasima Zoranića, Imran Zoranić, nikada odgovarao.

“Ja imam informaciju već godinu dana da sin Kasima Zoranića, prvog saradnika Rasima Ljajića, na ovom snimku ubada nožem jednog mladića, nekoliko puta. Nije ni prvi ni poslednji put da se desi ubistvo u pokušaju ali o čemu se ovdje radi. Momak koji je napadnut ostao je invalid, nikad se nije izliječio. Na ovom slučaju pokazalo se u praksi ono što govorim, da u Novom Pazaru vlada sprega kriminala i politike. Ovaj slučaj je zataškan kroz bolnicu u Novom Pazaru, kroz policiju u Novom Pazaru, kroz Tužilaštvo u Novom Pazaru. Napad nije ogovarao, žrtva je ostala bez pravde.”  kazao je dr. Zukorlić.

Zukorlić ističe da su ovdje ključna dva momenta, prvi je nasilje a drugi ne procesuiranje nasilnika.

“Nema grada bez nasilja. Ali pazite, ako neko na ovaj način bude izmasakriran nožem, procedura je jasna, policija, bolnica, tužilaštvo, odgovornost. Vi ovaj predmet ne možete naći u policiji, njega nema u tužilaštvu, to je problem. Ovdje se radi o tome da je politička grupacija na čelu sa Rasimom Ljajićem i njegovim saradnikom Zoranićem, zataškala slučaj. Ko je taj sa političkim kapacitetom da zataška ubistvo u pokušaju u svim institucijama u kojima se ovaj slučaj pominje.”

Dr. Zukorlić ističe da se na ovaj način šalje stravična poruka građanima Novog Pazara, da vas pripadnik političke grupacije SDP-a može izmasakrirati, vas, vaše dijete i da za to neće odgovarati. On je pozvao Policijsku upravu u Novom Pazaru da se oslobodi pojedinaca koji su u sprezi sa kriminalcima, kako bi zaštitili instituciju policije i čuvara reda i mira,

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img