“U žiži” sa kandidatkinjom za vijećnika Atifom Šaljić o radu BNV-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost emisije “U žiži” na Refref radiju bila je kandidatkinja za vijećnika liste “MATICA BOŠNJAČKA – AKADEMIK MUAMER ZUKORLIĆ MUFTIJA” Atifa Šaljić.

U emisiji se govorilo o značaju BNV-a, o tome na koji način je ono do sada radilo ali i kako je ustvari trebalo raditi.

Šaljić istakla da je Vijeće nedovoljno koristilo resurse, zbog čega su izostali rezultati.

“To što oni nas nisu iskoristili kao resurse, odnosno nisu saradnju nikakvu htjeli sa nama, to je očigledno da su se plašili jer su vidjeli koliko mi znamo, koliko imamo eminentnih stručnjaka, koliko smo kompetentni, koliko smo iznjedrili profesora na ovoj katedri koji zaista znaju da rade voj posao, a mi smo to radili na jedan drugi način. Zar nije dovoljno spomenuti samo “Drevnu Bosnu”? Sve ovo što je BNV radilo za ove 4 godine, ne može se iporediti sa “Drevnom Bosnom” koju je uradio akademik Zukorlić.”

Ona je pozvala sve mlade da glasaju za listu Matice Bošnjačke i svojim glasom daju legitimitet ljudima koji rade za njihovu bolju budućnost.

“Pozivam ih da dobro razmisle, naravno prije 4. novembra da razmisle a da 4. novembra izađu i da se toga dana sjete da je izučavanje i njihovo školovanje na maternjem jeziku koji je jednostavno dio njihovog kulturnog identiteta i da je to jednostavno na neki način znak prepoznavanja različitosti, da oni na taj način razmišljaju i da se bore, jer tim zaokruživanjem broja 2, odnosno Matice Bošnjačke će ustvari dati legitimitet ljudima koji su zaista mnogo toga uradili i kada nisu bili u vlasti, a zamislite kako bi radili kada bi bili na vlasti. Tako da ti isti mladi samo neka pogledaju šta je Matica Bošnjačka uradila i neka tačno pogledaju šta je uradilo BNV, neka to izmjere na vagi.”

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img