Počinju 45. Sandžačke igre

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sandžačke igre počele su kao fiskulturni tromeč Prijepolja, Priboja i Nove Varoše još 1954. godine. Kasnije su proširene učešćem praktično svih opština sa tromeđe. Usljed ratnih dešavanja prekinute su 1991. godine, da bi ponovo bile obnovljene deset godina kasnije, odnosno 2001. godine u Novom Pazaru, kada su i održane 38. Sandžačke igre. Prethodne su održane prije 11 godina u Tutinu, a ove, 45. po redu održaće se u Novom Pazaru i okupiti oko 600 sportista iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Ljubitelje sporta očekuje takmičenje u devet sportova, i to atletici, odbojci, malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci na pijesku, plivanju, biciklizmu i džudou.

Odigraće se i revijlano sportovi kao što su kajak, sreličarstvo i gimnastika.

Pored muške, u ženskoj konkurenciji održaće se  atletika, odbojka, rukomet kao revijalni meč, te odbojka na pijesku.

Sandžačke igre trajaće 4 dana, do 2. septembra, a počele su danas, svečanim otvaranjem na Atletskom stadionu u Novom Pazaru u 15:30h.

Na današnjem programu je atletika, 12 disciplina u obe konkurencije, od kojih 10 trkačkih, bacanje kugle u muškoj konkurenciji, te skok u dalj u ženskoj konkurenciji.

Prve zvijezde atletskih disciplina su učesnica Evropskog prvenstva u Berlinu Milica Gardašević, te domaći atletičari Elzan Bibić i Teodora Simović.

Takmičarski dio startuje sa trkom pionirki na 1000 metara, skokom u dalj i bacanjem kugle. Zatim slijedi trka pionira na 2000 metara, trka na 100 metara u muškoj, kao i trka na 200 metara u ženskoj konkurenciji. Nakon toga biće upriličene trke na 400 metara i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, te trke na 3000 metara u ženskoj i 1500 metara u muškoj konkurenciji.

 

SANA – Hamza Škrijelj

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img