IUNP organizira promociju knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizira promociju knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića, generalnog direktora Al Jazeere Balkans, koja će se održati u prostorijama Kulturnog centra u ovom gradu. Promociji će prisustvovati brojni intelektualci, akademici, profesori, studenti, te građani.

Rejhana Selmanović, bibliotekarka i asistent IUNP je kazala:“Ovo nije klasična promocija knjige ona je po monogo čemu osobita, najprije nastala je kao jedan rezime statusa koje je gospodin Đođić objavljivao i koji su vremenom dobijali veliki značaj i budili interesovanje među ljudima, i to su priče koje su zaista onako negdje ponesene i obojene duhom i atmosverom mjesta koje je on obilazio. Tako da se može osjetiti specifična atmosvera naše zemlje i zemalja koje su oko nas i koje su po mongo čemu onako zemlje od sevdaha”.

Govornici na promociji biće Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović i Adnan Rondić. Program će biti obogaćen svečanošću koju će pratiti hor „Divanhana“. Studenti univerziteta uzet će učešće.

‚‚Kao i svakom našem projektu mi se uvjek povlačimo dobrim dijelom i ustupamo mjesto našim studentima koji mogu pokazati svoje talente te svoje afinitete. Kao i to da mogu dobiti priliku da sa ovako velikim i značajnim imenima budu negdje u kontaktu i okušaju se u nekim svojim prvim možda istraživačkim zadacima kao novinari, književnici na svaki način na koji se može tu učestvovati” – dodala je Selmanović.

Promocija će se održati 28. juna u četvrtak, u bioskopskoj sali Kulturnog centra u 19 sati. Ulaz je besplatan.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img