U džematu Kolding u Danskoj ‘Dan sjećanja na genocid u Srebrenici’

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Džemati u Danskoj već dvanaest godina organiziraju Dan sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici. Jubilarnu godišnjicu ove godine preuzeo džemat Kolding čiji je predsjednik mr. Armin Adrović.

Među organizatorima je i Islamska zajednica Bošnjaka u Danskoj.

Skup je, ističu organizatori, od velikog značaja za Bošnjake, ali i za druge narode koji prolaze ili su prolazili kroz istu ili sličnu situaciju kao i Bošnjaci kroz historiju.

Među prisutnima bivši ministar odbrane BiH a danas savjetnik predsjedavajućog Predsjedništva BiH Selmo Cikotić, otpravnica poslova ambasade BiH u Danskoj Danijela Čolić, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković, izaslanik Rijaseta IZ u BiH Elvir ef. Hodžić, a manifestaciju podržao i prvi čovjek grada Koldinga Jørn Pedersen.

Svojim gestom još jednom potvrdio da su Bošnjaci narod koji je Danska dočekala i prihvatila na najbolji način. Mislio je, kaže, da se genocid počinjen u Srebrenici nikada nikome neće ponoviti ali ono sto se dešava drugim muslimanskim zemljama ubija svaku nadu.

Bošnjaci su, poručeno je, narod koji odlikuje jak karakter, čista vjera i ogroman moral i kao takav zaslužuje da opstane gdje god se nalazio. Skup otvorio hor Sabur iz Randersa.

Džemat Kolding Danska dodijelio je Zahvalnicu Sandžak TV za učešće i doprinos manifestaciji ‘Dan sjećanja na genocid u Srebrenici’.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img