JKP Parking servis ostvario pozitivan rezultat u 2017. ali i dalje 40 miliona dinara rashoda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

JKP „Parking servis Novi Pazar“ ostvarilo je u 2017. godini pozitivni finansijski rezultat u iznosu od 650 hiljada dinara poslije oporezivanja, iako su rashodi i dalje iznose oko 40 miliona dinara. Tijekom prethodne godine ovo javno preduzeće podiglo je kredit u visini 2.200.000.00 RSD na 24 mjeseca a razlog su dvije investicije i to: za kupovinu „Pauk vozila“ ATEGO od Paring servisa Niš i za opremanje „Pendik“ parkirališta, od toga dug za „Pauk vozilo“ je isplaćeno, dok je za opremanje parkirališta preostalo još 500.000 dinara.

Inače, u izvještaju u koji je Sandžak TV imala uvid, stoji da su se prihodi zatvorenog parkirališta „Pendik“ umanjili za 60%, a prihodi od prodaje proizvoda i usluga su manji za 6,3%. Troškovi zarada, naknada zarada i ostali lični rashodi  manji su od planiranih za 4,80%, dok su nematerijalni troškovi veći za 34% u odnosu na planirane za ovaj period. Ukupan iznos uplaćen za predujam Javnim izvršiteljima je nešto više od 1 milion dinara. Finansijski rashodi se u većoj mjeri odnose na otplaćivanje prvog kredita kada se kamata (8.250,00 dinara) odvojeno plaćala od glavnice.

Od planirana dva sistema za zatvorena parkirališta, JKP “Parking servis“ je nabavio samo jedan, a sistem „Video pauk“ nije nabavljen niti je za njega raspisivana nabavka. Broj zaposlenih u 2017. smanjen za jednog radnika u odnosu na 2016. godinu.

Tijekom decembra prošle godine, angažirana su dva komunalna inspektora na poslovima uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

Do kraja 2017. godine ukupno je uklonjeno 1588 nepravilno parkiranih vozila, a novčani prihod Depo službe iznosio je više od 5,5 miliona dinara. Ukupna ušteda na investicijama u 2017. godini iznosila je oko 2 miliona dinara.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img