Hazbija Kalač o neregularnostima državne izborne komisije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Hazbija Kalač gostujući u emisiji „Pretres“ povodom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori osvrnuo se i na državnu izbornu komisiju koja kako kaže nije svoj posao obavila na pravi način ističući da postoji paradoks njihove odluke.

Hazbija Kalač, predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori je kazao:“Državna izborna komisija je ušla u jedan upravni postupak, tražili su dokumentaciju i priložili smo. Oni su imali uvid u tu dokumentaciju, klasičnom pravnom postupku, vršili su istragu da li je ta dokumentacija validna ili nije i izjasnili su se u zakonskom roku da je dokumentacija validna. Tako je i prihvaćena moja kandidatura.“

Nakon uvida u legitimnost dokumentacije, Hazbija Kalač postao je predsjednički kandidat, a nakon nekoliko dana državna izborna komisija pokušava promijeniti svoju odluku.

„Ista ta državna izborna komisija se okrenula prema svom rješenju koje je konačno, nema nijedan državni organ koji je iznad državne izborne komisije, oni isti se okreću prema tom rješenju i pokazuju prstom da tu nešto nije uredu. To je paradoks, to je krah državnog sistema i najveći problem u svemu ovome jeste što je upravu jedan tako važan državni organ udario sam na sebe i država ne može da ga brani. Oni na koje je bačena sumnja ne mogu se braniti, oni koji su moguće oštećeni ne mogu to dokazati. Prolem je u čitavom sistemu regulativnosti“ – kazao je Hazbija Kalač.

Podsjećamo da je predsjednički kandidat Hazbija Kalač među prvima predao listu kandidature te podrškom koju ima predstavlja ozbiljnu konkurenciju na ovim izborima.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img