Esad Došljak najavio obaranje evropskog rekorda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prvi čovjek AMK Novi Pazar Esad Došljak na konferenciji za medije obavijestio javnost o potpisivanju ugovora o sponzorstvu sa velikom austrijskom firmom “Eyemaxx”, čije je središte u Berlinu u Njemačkoj. Potpisivanje ovog ugovora znači i rješavanje finansijskih prepreka za učešće na predstojećem evropskom prvenstvu, ističe Esad Došljak.

“Na oduševljenje sviju nas, ugovor je realiziran prije 15-tak dana i to je fantastična vijest za AMK Novi Pazar i njegove članove. Sada više neće biti prepreke te vrste za učešće na predstojećem velikim evropskim takmičenjima”, navodi Došljak.

Ovom prilikom Došljak je istakao da ne krije ambicije za obaranje aktuelnog evropskog rekorda koji je postavljen 2016. godine, a koji je u vlasništvu upravo AMK Novi Pazar.

“Nadam se da ćemo taj rekord pomjeriti već na prvoj trci i ne krijemo ambicije za većim ciljevima. Želja nam je da uđemo u klub Elitnih 7 sekundi, gdje se nalazi samo 9 automobila u svijetu. Ako bismo to uspjeli, to bi zaista bio veliki uspjeh za nas, naš grad, Sportski savez i cijelu državu”, poručuje Esad Došljak.

AMK Novi Pazar dobio je i poziv da svoj automobil izloži na predstojećem sajmu automobila u Beogradu, te tako promovira svoj klub, grad, te novog sponzora. Ovim putem Došljak je pozvao sve ljubitelje automobila da posjete sajam.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Enver Đondić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img