Vlast u Prijepolju stabilna, najavljuju se novi, historijski projekti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sandžak televizija prethodnih dana istraživala je da li je vladajuća većina u Prijepolju stabilna, obzirom da su se pojedini mediji bavili, kako iz te vlasti okarakterisaše “koloarskim i čaršijskim pričama”, te pisali o mogućem raspadu vladajuće većine, te nemirima unutar nje. Ko će bolje odgovoriti na ta pitanja od lidera stranaka koji čine tu koaliciju?

Šef odborničkog kluba SNS-a u Prijepolju gospodin Vesko Zindović istakao je svoje lično zadovoljstvo i sreću što je u koaliciji sa ljudima poput gospodina Samira Tandira, te Stranke pravde i pomirenja za koju ističe da ima prijateljske odnose sa strankom čiji je šef odborničke grupe u Prijepolju.

“Vladajuća koalicija poslije današnje sjednice izlazi sve jača i kompaktnija, sve složnija. Želim da istaknem svoju sreću i zadovoljstvo, kao i u ime svih odbornika SNS-a što koaliciju činimo sa ljudima kao što su oni iz Stranke pravde i pomirenja, sa kojima imamo jako dobre prijateljske odnose. A ono što radi opozicija, pogotovu određeni odbornici SDP-a nije poznato niti u jednom sistemu parlamentarizma. Neka rade šta hoće, ali im to nije dobro nikako”, poručio je Vesko Zindović.

Prvi čovjek Demokratske partije Sandžaka Zulkefil Bato Sadović ističe da je najbolja slika sloge vladajuće koalicije upravo posao učinjen za ove dvije godine. Građani to prepoznaju, ističe on, iako opozicija pokušava to osporiti.

“Mi imamo situaciju sada da opozicija koja je bila dugi niz godina na vlasti i nije uradila nikakve projekte, sada nas koji radimo velike projekte kritikuje što ih radimo. Oni bi izgleda najviše voljeli da se opet ništa ne radi, da se napravi jedna hladovina, jer njima nije u interesu da se Prijepolje gradi. Naravno da gdje god se nešto radi postoje i određeni problemi, ali se makar radi. To naši sugrađani vide i oni će to nagraditi, a isto tako i kazniti one koji su imali priliku da nešto urade, a nisu uradili ništa”, navodi Sadović.

Lider PUPS-a gospodin Ljubiša Vasojević podsjeća na rečeno još prvih dana kada je ova koalicija počela da djeluje. I tada, a i sada stava je da ona djeluje besprekorno, iskreno i prijateljski kao i prvog dana.

“Vi se sjećate, a i vaši gledaoci to znaju da sam i prvog dana govorio kako će ova koalicija zaživjeti i djelovati besprekorno. Kada su se pojavile ove čaršijske priče mi smo održali koaliciono vijeće i sumirali utiske da koalicija djeluje besprekorno, kao i prvog dana. Tu su stvoreni brojni prijateljski odnosi koji se nikada neće razrušiti nekim čaršijskim pričama, insinuacijama, te blaćenjima naših ljudi”, istakao je Ljubiša Vasojević.

Lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir podjseća da niti jednom od formiranja vlasti, većina nije imala problem sa kvorumom, po čemu su rijetka lokalna samouprava. Uz to i brojni milionski projekti, smatra Tandir, dovoljan su dokaz da je vlast nikad jača.

“Prijepolje raste. Prijepolje je najveće gradilište u Sandžaka, najveće gradilište u Zapadnoj Srbiji. Milionski projekti i investicije se realizuju, to građani vide, podržavaju i prepoznaju. Svakog dana imamo sve veću podršku koalicije na vlasti koja je stabilna. Znate da smo i ranije imali te koloarske i čaršijske priče. Vlast u Prijepolju radi besprekorno, kao što vidite i niti jednom od formiranja vlasti većina nije imala problem sa kvorumom”, rekao je Samir Tandir.

Član opštinskog vijeća i lider Nove Srbije Milan Gačević, osvrćući se na djelovanje opozicije poručuje da bi mnogo korisnije bilo da je ona kontruktivnija, a da se ovim čaršijskim pričama samo gubi dragocjeno vrijeme.

“Bolje bi im bilo da su konstruktivniji, da nam daju nekad i prijedloge kako riješiti neki problem, da zajedno rješavamo stvari. Ovakvim bezveznim njihovim djelovanjem samo gubimo vrijeme Nažalost, to su ljudi kojima nije u interesu da Prijepolju bude bolje. Oni misle ako bude gore da će se oni opet vratiti na upravljanje ovim gradom. Najbolje bi im bilo da prestanu više da o tome razmišljaju. Nikad više oni neće voditi Prijepolje, poslije svega šta su mu uradili. Niko razuman neće to podržati”, poručio je Gačević.

Podsjećamo, u nekoliko navrata je opozicija okupljena oko SDP-a ranije prognozirala pad vlasti. Prva prognoza bila je do sljedećeg usvajanja budžeta, druga do Nove godine, a treća do predsjedničkih izbora. Izgleda da je promašeno u sva tri slučaja.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img