Vučić: Srbiji se ne piše dobro u budućnosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Srbije predstavio je plan kojim se želi pomoći roditeljstvo u zemlji zbog loše demografske slike. On je izjavio da je najveći problem što nema više djece.

„Zato je ovo posljednji trenutak da počnemo time na ozbiljan način da se bavimo jer smo u proteklih 67 godina gubili na stanovništvu u proteklih 27 godina imamo negativan prirodni priraštaj“ – kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao da akcioni plan tog tijela predviđa da majka za rađanje prvog djeteta dobije 100.000 dinara jednokratne pomoći, za drugo dijete 10.000 dinara, mjesečno dvije godine, za treće dijete 12.000 dinara, mjesečno 10 godina i za četvrto dijete 18.000 eura za 10 godina.

„Majka koja rodi treće i četvrto dijete imaće za deset godina 30 000 eura od države Srbije, kojoj će svakog mjeseca određeni iznos leći na račun. Mislim da je 30 000 eura do sada najveći i najozbiljniji paket koji država Srbija za svoje majke daje. „

“U zavisnosti od rješavanja kosovskog problema Srbija će 2060. godine imati između 3,9 miliona i 5,5  miliona stanovnika. Svakako ćemo biti mali i značajno manji nego što smo danas. Za to smo sami krivi”, kazao je Vučić pozivajući se na dugoročne analizi koje su radili stručnjaci.

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img