Skupština u Prijepolju protiče redovno – direktori iznose plan i program rada; Većina stabilna, opozicija podijeljena

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Dnevnom redu 15. sjednice skupštine opštine Prijepolje našlo se 16 tačaka. Razmatra se prijedlog odluke o opštinskom pravobranilaštvu Prijepolja, opštem kućnom redu u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama u Prijepolju, a razmatraće se i program poslovanja JKP LIM za 2018. godinu.

Član opštinskog vijeća Zulkefil Bato Sadović obraćajući se za govornicom istakao je da ne može da vjeruje da opozicija koja nije radila ništa kritikuje toliko ljude koji nešto hoće da urade za opštinu Prijepolje.
“Ja ne mogu da vjerujem da samo kritikujete. Vi ništa niste uradili za rasvjetu, a sad kritikujete LED rasvjetu. Niste prstom pomjerili za vodovod Luke, sad vam smeta što se radi. Niste radili ništa, mi to hoćemo da ispravimo vi ne date, ja ne znam šta je sa vama? A što se radi most, a što su takve sijalice, a što ovo a što ono? Vi ste imali priliku, niste ništa uradili. Vi nemate više pravo da kritikujete nešto što niste ni prstom pomjerili da se uradi”, navodi Sadović.

Komentirajući odnos opozicije prema odbornicima vladajuće većine i Skupštini kao najvećem domu predstavnici vladajuće većine istakli da je već ustaljena tradicija da se opozocija, u neimanju argumenata, odluči za uvrede i napade.

“Ako ništa drugo, građani koji gledaju današnju skupštinu uživo imat će čemu da se smiju uz prvu jutarnju kahvu. Nevjerovatno je da opozicija koja je svjesna kakve je sve prestupe napravila i dalje diže glas i nekoga proziva. Pa oni trebaju da se sakriju i ćute”, ističe Milan Gačević.

Kao najstariji član vladajuće većine, predsjednik koalicije i OO PUPS-a u Prijepolju Ljubiša Vasojević smatra da je potpuno besmisleno stavljati na Dnevni red dopunske tačke opozicije koje su predložili na osnovu pojedinih insinuacija, čaršijskih priča i pisanja pojedinih portala.
“Zaista mi nije jasno kako neko može to predlagati kao tačku Dnevnog reda, te da mi raspredamo o tome ko je kako pribavio određeni novac, jer je neki portal tako napisao ili neko u čaršiji prosuo tu priču. Ma dajte molim vas, imamo mi dosta još posla oko preporoda Prijepolja. Smatram da nije u redu da se neke liče frustracije donose na skupštinu i budu razlogom da se neko vrijeđa, da se neki odbornici nazivaju manipulatorima”, navodi Vasojević.

Lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja i potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir ističe da lopov najglasnije govori: “Držite lopova!”.
“Onaj ko gubi ima pravo da se ljudi. Ono što su i danas demonstrirali odbornici SDP-a očit je vapaj davljenika koji se utapa, te prava slika kako se jedna stranka poslije 12 godina vlasti brzo osipa. Naša koalicija djeluje zaista perfektno. U ove dvije godine niti jedne sjednice nismo imali problem sa kvorumom, sa većinom. Funkcioniramo besprekorno, a najbolji pokazatelj su reultati koje svakodnevno postižemo. Narod to vidi i prepoznaje i zato imate svakog dana nova prilažnja i Stranci pravde i pomirenja i drugim strankama, a koja dolaze od strane bivših članova njihove partije. Kada radite dobro, onaj koji nije radio tako učinit će sve da ospori vaš rad i uspjeh. Pa Bože moj, sta se tu može. Psi laju, vjetar nosi”, ističe Samir Tandir.

Predsjednik opštine Dragoljub Zindović odgovarajući na obraćanja predstavnika opozicije, a koja su se odnosila na pisanja nekih portala ističe da su to besmislene stvari za raspravu.
“Mislim da treba da se bavimo ozbiljnim stvarima i traženju načina rješavanja poblema u Prijepolju, a ne tim pričama. Pa upravo pojedini portali su pisali kako je predsjednik opštine Zindović nestao zajedno sa službenim automobilom marke Škoda, a svi dobro znate da nije ništa od toga bilo. Upravo predsjednik DS-a dok je bio na vlasti slupao je službeni automobil i plaćena je popravka od 9-10 hiljada eura, pa nigdje to nije bilo u javnosti”, ističe Dragoljub Zindović.

Komentirajući situaciju u JKP LIM, gospodin Tandir ističe da je domaćinski odnos prvenstveno menadžmenta JKP LIM-a doprinio da polako ali sigurno staje na sigurne noge.
“Situacija koju smo zatekli u JKP Lim bila je dramatična. Prijetila je opasnost da nemamo grijanje. Zahvaljujući predsjedniku Zindoviću, dobrom menadžmentu JKP LIM problem je riješen. Dug od 100 miliona dinara je prepolovljen. Domaćinski se vodi JKP Lim, čim je trošenje energenata smanjeno za duplo. Što se dobijanja posla i izvođenja pojedinih radova tiče, pa nije posao fontana želja pa hoću ovome ili onome. Postoji određen zakonski način. Kada se sve sprovede u skladu sa zakonom, mi možemo samo skinuti kapu”, ističe Tandir.

Član OV-a Milan Gačević ističe da je, otkako se stalo u kraj malverzacijama u JKP Lim, situacija je mnogo bolja.
“Za vrijeme našeg mandata JKP Lim će sigurno biti na nuli. To je veliki uspjeh. Ja se sjećam da isto preduzeće kada smo mi došli na vlast nije imala para da kupi boce za prenošenje hlora, a kamoli šta drugo. Imalo je duga od 100 miliona dinara, sad ima 50. Što se tiče kanalizacije, 10 000 metara nije JKP Lim održavalo, ali je opština uvijk daval sredstva da se saniraju ti kvarovi, a ništa nije naplaćivano. Sada će to biti drukčije. Želim od srca da pohvalim ove ljudi, oni su pokazali da se domaćinskim odnosom može sve srediti i sanirati”, ističe Gačević.

SANA – H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img