Muftija Dudić održao hutbu u džamiji Jošanica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 16.02.2018. godine,  održao je hutbu i predvodio džuma namaz u džamiji u Jošanici, medžlis Novi Pazar.

Muftija Dudić je tom prilikom govorio o razumijevanju pravog puta te neophodnosti neprestanog preispitivanja svog odnosa prema Allahu dž.š.

On je vjernicima citirao Kur’anski ajet “I zaista je ovo Moj pravi put pa ga slijedite i nemojte slijediti druge puteve pa da vas odvoje od pravoga puta.” i podsjetio na hadis kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, povukao jednu crtu svojom rukom u pijesku i rekao: ‘Ovo je Allahov pravi put’, zatim je povukao mnoge linije sa lijeve i desne strane i rekao: ‘A ovo su krivi i putevi na svakom od njih je šejtan koji k’ njemu poziva”

Tumačeći ovaj hadis Muftija Dudić vjernicima kazao da nemaju dva prava puta, i da nemaju dvije istine. “Jedan je pravi put. Istina i neistina ne mogu da stanuju u jednog čovjeka, ili istina stanuje u njegovoj duši ili neistina.” kazao je Muftija.

On je na kraju uputio dovu Allahu dž.š. da vjernicima pomogne da spoznaju i razumiju značenje pravog puta, da to prihvate i njime sigurno koračaju, i na taj način postignu zadovoljstvo Uzvišenog Gospodara.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img