Medžlis IZ-e u Srbiji donirao 200 spavaćica i hidžaba ginekološkom odjeljenju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uprava medžlisa IZ-e u Srbiji donirala je 200 spavaćica i hidžaba ginekološko-akušerskom odjeljenju Opće bolnice u Novom Pazaru, a sve pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e.  Značajnost je velika kazali su, jer na ovaj način pomažu brojnim pacijenticama koje su hospitalizirane.

“Ovo je samo jedna u nizu ovih donacija i oni će rasporediti ko će nositi a zasigurno će nositi sve naše sugrađanke, a nosit će naše sugrađanke. Veoma je važno da će nositi sve žene, majke i sestre, a one koje nose hidžab dobit će i mahramu da bi im i ambijent bio ugodniji. Ovo su kvalitetne i veoma dobre spavaćice, donacija je vrijedna ginekološkom odjeljenju a za šta će oni i sugrađanke imati velike koristi tokom boravka na odjeljenju”  –  kazao je glavni imam Medžlisa Novi Pazar Asmir ef. Crnovršanin.

Načelnik odjeljenja dodao da je višestruka važnost donacije naročito za žene koje nose hidžab.”Mi kao državna bolnica nemamo obavezu da obezbijedimo  posebne odijevne predmete za vjernice bilo koje nacije. Danas se radi o ženama, našim pacijenticama koje su islamske vjeroispovjesti. Ovo nije prva donacija ove ustanove, mi smo zahvalni našim donatorima” – istakao Dr Adi Škrijelj.

Podsjećamo da je uprava FIS-a prije 15 dana uručila vrijednu donaciju ginekološko-akušerskom odjeljenju u vidu računara i štampača. Ovo je samo dokaz da ustanove Islamske zajednice ne prave razliku kada je u pitanju dobročinstvo, te pomaganje ustanovama i građanima kako Novog Pazara, tako i na teritoriji Sandžaka.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img