Emin Omerović: Zaposlite svoje rođake i prijatelje kao smećare

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara u okviru tačke broj 13. koja se odnosila na Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Plan i program rada JKP “Gradska čistoća” za 2018. godinu govorio je direktor tog preduzeća Emin Omerović, koji je za govornicom, na neprikladan način govorio o svojim radnicima.

“Imamo problema sa zapošljavanjem, sa radnom snagom. Kod nas su uglavnom operativni poslovi i trebaju nam ljudi. Sad su otvoreni konkursi, ko god hoće svog rođaka ili prijatelja da preporuči, sutra u devet sati kod mene u kancelariju može da dođe, a imamo otvorena mjesta za iznošenje smeća, na pogrebnoj usluzi, dnevno čišćenje i zelenilo. To su mjesta koja su uvijek otvorena”, istakao je Omerović. 

prof. dr. Admir Muratović, koji je istakao da je čišćenje grada u svakom smislu častan posao, ali da je direktor tog preduzeća na omalovažavajući način govorio o tom poslu i svojim upošljenicima.

“Odgovorno vam tvrdim, da nemam nafaku na drugu stranu, sutra bih se prijavio da radim taj posao. To je vrlo častan i pošten posao, a vidjeli ste direktora, koji je odmah pobjegao, kako sa omalovažavanjem govori o tim zanimanjima. To me je do kraja ponizilo kao čovjeka. To je časnije nego dilovati drogu, nego se kockati i druge ucjenjivati, nego nezasluženo zapošljavati svoje dijete i svoju ženu, a ovi što su danas demantovali ovdje, sutra će otići pred svojim radnicima da se suoče sa njima, a oni dobro znaju kojeg direktora je dijete u koje preduzeće i ko je čiju ženu gdje zaposlio. Sa omalovažavanjem se ovako odnositi prema ljudima koji za 20.000 dinara čiste ulice, peru naš grad, Subhanallah, šta doživjesmo ovdje. Kao čovjek sam ponižen ovdje danas, zbog toga što je direktor ovog preduzeća ovako ponizio svoje ljude. Gradonačelniče, ako osjećate imalo odgovornosti, ovog čovjeka trebate da pozovete na odgovornost i da ga smijenite zato što je ovako bahato ponizio svoje ljude. Da kaže dovedite svoje prijatelje i rođake, ne njih nego sam ako treba, jer je on svog sina smjestio gdje treba, a i svoju ženu kod direktora drugog preduzeća. E zato oni iz bahatosti mogu ovako da govore prema ljudima koji u najmanju ruku zaslužuju da im iskažemo poštovanje, a ne da ih kao direktori ovako vrijeđamo. Sramota! Da Bog da ih taksirat uhvatio!”, ističe Muratović.

SANA – Hamza Škrijelj

Foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img