Islamska zajednica u Srbiji organizira odlazak na umru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gosti jutarnjeg programa Sandžak televizije, bili su dr. Rešad ef. Plojović, potpredsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji i mr. Enver ef. Omerović, rukovodilac Mearifske službe i Ureda za hadž Mešihata. Tom prilikom najavili da će Mešihat ove godine za svoje vjernike organizirati odlazak na umru, predstavivši sve važne informacije vezane za ovaj put.

Nakon nekoliko mjeseci uspješnog rada i požrtvovanosti, organizrani odlazak na umru biće upriličen krajem marta ili početkom aprila. Ovo je radosna vijest za sve vjernike a kako ističu dr. Rešad ef. Plojović i mr. Enver ef. Omerović, precizan broj prijavljenih se još uvijek ne zna ali će se potruditi da se obezbjede što povoljniji uslovi kako bi broj prijava bio što veći.

” Vidjeli smo da pojedini ljudi, želeći da obave ovaj propis, Izlažu sebe i nekada bespotrebnim putovanjima, bespotrebnim problemima, tako da smo riješili da taj problem pokušamo riješiti, ako Bog da insAllah, uz Allahovu pomoć, mislim da smo ga već riješili. I eto, na radost svih naših vjernika, Mešihat IZ izlazi sa ovom viješću pred narod. U narednom periodu će u našoj organizaciji i pratnji naših stručnih vodiča, zavisno od broja zainteresovanih po grupama, će moći putovati u Mekku i Medinu. Mi ćemo se potruditi da ta putovanja budu, otprilike dvomjesečno ili tromjesečno, pokušat ćemo izaći u susret avim ljudima koji žele da se u Meki nađu u momentu u kojem žele ili im odgovara, sa članovima svoje porodice ili prijateljima ” izjavio je dr. Plojović.

Nešto što će zasigurno obradovati sve vjernike jeste i da će posredstvom Mešihata biti u prilici da putuju i zainteresovani bošnjaci iz regije.

” Ono što je jako dobro i pozitivno za sviju nas je to što će moći sa nama, ako Bog, da da idu bošnjaci iz drugih država. Kao što je Makedonija, Crna Gora, sa Kosova i sl. istče mr. Omerović.

Očekuje se, shodno riječima gostiju da cijena neće biti veća od 1300€, a obuhvatat će obezbjedjivanje viza, prijevoz do aerodroma, avio kartu, smještaj u Meki i Medini, sa dva obroka, zijarete unutar Meke i Medine, usluge vodiča, kao i pomoć u obezbjeđivanju neophodne vakcine.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img