Uručene nagrade najboljima u takmičenju učenja Kur'ana Časnog

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U velikoj sali Mešihata upriličena je svečana dodjela nagrada, priznanja i proglašenje pobjednika u takmičenju učenja Kur'ana.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 140 natjecatelja širom Sandžaka koji su prethodnih mjeseci prošli kvalifikacioni krug takmičenja. Natjecanje je bilo u sledećim kategorijama:

1. Polaznici mekteba (od sure Nas do sure Duha)

2. Hifz sure Bekare

3. Hifz Amme džuza

4. Hifz Tebarek džuza

5. Hifz 5 džuzeva

6. Hifz 10 džuzeva

7. Hifz 15 džuzeva

8. Tilawet – ispravno i melodično učenje Kur'ana

Prisutnima se obratio direktor Škole Kur'ana Časnog, hfz. Irfan ef. Malić, koji je naglasio značaj takmičenja u učenju Kur’ana i koji se zahvalio svim učesnicima u takmičenju, nakon čega su učesnicima uručene nagrade.

“Ove godine smo imali tu čast da imamo kategoriju za naše učenike Medrese, s obzirom da glavna okusnica u Školi Kur’ana jesu učenici Medrese i mi koji vodimo Školu Kur’ana uglavnom smo završavali Medresu. Još jedna od karakteristika ovog takmičenja jeste i to što smo imali posebnu kategoriju za mekteblije, također jedna od posebnosti ovog takmičenja jeste što smo imali po prvi put kategoriju 15 džuzeva.” Istakao je direktor Škole Kur’ana Časnog.

Prisutnima se zatim obratio i muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je također naglasio važnost ovog i sličnih takmičenja za cijeli Sandžak i našu Islamsku zajednicu, pohvalivši dosadašnji rad i uspjehe Škole Kur'ana Časnog, koje su njeni polaznici postigli na prethodnim takmičenjima, te poželio čitavom kolektivu Škole još više uspjeha i dobrih rezultata u predstojećem periodu.

“Mi smo ponosni pa se takmičimo u onome što je Allahu dž.š. najdraže te imamo snage da to promoviramo, a animso negdje na nekome drugome putu da trošimo svoju snagu i enegriju, a anismo negdje na nekome drugome mjestu da se takmičimo sa nečim sa čime naš Stvoritelj nije zadovoljan. Zato je naša radost ogromna, zato smo mi ponosni i sretni i Allahu dž.š. se zahvaljujemo.” dodao je muftija Dudić

Direktor Škole Kur'ana Časnog, hfz. Irfan ef. Malić se zahvalio Mešihatu na čelu sa njegovim predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, on je izrazio posebnu zahvalnost donatorima i pokroviteljima ovog takmičenja, Fondaciji „Hifz Kur'ana Časnog“ iz Sarajeva na čelu sa uvaženim dr. Džemalom Muslihom.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img