Uprava FIS-a donirala računarsku opremu ginekološkom odjeljenju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uprava “Fakulteta za islamske studije” donirala je dva računara i štampača “Općoj bolnici” ginekološko-akušerskom odjeljenju u Novom Pazaru i na taj način radi na unaprijeđenju uvijeta ovog odjeljenja. Načelnik dr. Škrijelj istakao zahvalnost.

“U ime ginekološko-akušerskog odjeljenja “Opće bolnice” Novi Pazar, zahvaljujem se dekanu “Fakulteta za islamske studije” i upravi, na donaciji koja nam je itekako trebala, to su dva kompjutera i dva štampača koji su nam jako trebali. Kada smo im se obratili nakon dva dana oni su došli, veliko im hvala” – istakao je načelnik ovog odjeljenja.

Portparol ovog odjeljenja je istakla da su postigli dogovor sa dekanom “Fakulteta za islamske studije” po pitanju nabavke opreme za žene.

“Ovo je bila i prilika da razgovaramo sa predstavnicima Islamske zajednice i na temu zahtjeva žena koje su islamske vjeroispovjesti, a koje imaju određene zahtjeve. Dobili smo obećanje da će se oni obratiti Medžlisu Islamske zajednice, te nam donirati određen broj spavaćica i mahrama za žene a koje se budu porađale kod nas” – istakla je Dr Suada Gicić-Skenderi.

Dogovorena je i suradnja organiziranja seminara za specijalnu obuku žena a kada je riječ o sjedinjenju šerijatskih i medicinskih prava i zakonitosti.

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img