Budžet za 2018. godinu 1,3 milijarde dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Odbronici Skupštine Opštine Tutin usvojili su budžet za 2018. godinu koji će iznositi 1.301.500.797 dinara.

Predsjednik Opštine Tutin istakao je da je nemoguće u jednoj godini obuhvatiti sve segmente privređivanja te da je ovogodišnji budžet po svojoj strukturi investicioni i razvojni.

“Od ukupnog budžeta 38 odsto ide za kapitalne investicije, a od novih projekata predvidjena je rekonstrukcija gradskog trga i objekata srednjih škola, sufinansiranje rekonstrukcije O.Š. ‘Rifat Burdžović Tršo’, sufinansiranje izgradnje škole ‘Mala ravan’ kao i sufinasiranje aneksa opšte bolnice u Tutinu”, rekao je član Opštinskog vijeća Nihad Gusinac.

Većinom glasova odbornici su na zasijedanju usvojili i Odluku o Kadrovskom planu o broju zaposlenih u opštinskoj upravi, Odluku o lokalnom Antikorupcijskom planu, Prijedlog Kodeksa ponašanja službenika u opštinskoj upravi, kao i rješenje o imenovanju Alije Džudževića za novog direktora Javnog komunalnog preduzeća “Gradac”.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) koji su jedini u opoziciji, najviše su se javljali u toku rasprave o prijedlogu budžeta i najviše su zamjerki imali na nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, kao i na netransparentost budžeta za narednu godinu.

Današnja sjednica lokalnog parlamenta Tutina bila je 12. redovna sjednica, a na dnevnom redu bilo je 14 tačaka.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img