Tandir: Halal industrija razvojna šansa Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Agencija za sertificiranje halal kvaliteta uručila je kompaniji Meggle halal sertifikat, rekao je Tanjugu direktor te Agencije Samir Tandir, navodeći da ta kompanija pored svojih uobičajenih proizvoda, ima i proizvode koji su u skladu sa halal standardima, odnosno muslimanskim verskim običajima.

“Halal tržište i islamska ekonomija globalno su najbrže rastuće tržište i ekonomija koja ima najširu i najveću primjenu trenutno u svijetu. Halal tržište broji preko milijardu i 700 miliona konzumenata i raste preko 10% na globalnom nivou. Ono je prisutno u region i u Evropskoj uniji, tako da kompanije u Republici Srbiji intenzivno rade na implementaciji halal standarda.” Ističe gospodin Tandir

On ističe da halal standard jeste standard kvaliteta koji ima svoje posebnosti u odnosu na druge standarde kvaliteta i da je kompatibilan sa svim standardima. Razlika izmedju halal standard i drugih standard jeste što druge morate da imate zbog zakonske regulative ili uslova za određena tržišta, dok je halal standard kvaliteta jedini standard koji vam obezbeđuje nova tržišta, nove kupce i nove klijente a da pritom ne izgubite nikog od postojećih klijenata.

SANA – Adaleta Sejdović Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img