Besplatni pregledi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Akcija prerventivnih pregleda se nastavlja, pa će se tako novi pregledi obavljati u nedjelju 24. decembra u 98 zdravstvenih ustanova. 

Ovoga puta građani će moći da obave oftamološke preglede, ultrazvuk abdomena, kao i da provjere trigliceride i holesterol.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane Srbije da u nedjelju odu u svoje lokalne zdravstvene ustanove i obave ove preventivne preglede, i to u periodu od 08 do 16 sati. Preglede će moći da obave i oni građani koji iz bilo kog razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.

Ovo je četvrta akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, u okviru kojih je, do sada, pregledano više od 50.000 građana. Od tog broja, njih oko 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Sledeća akcija besplatnih preventivnih pregleda na teritoriji cijele Srbije biće organizirana sredinom januara sljedeće godine.

 

SANA – Adaleta Sejdović Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img