Vjenčao se svaki sedmi, od hiljadu Novopazaraca

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tokom prošle godine u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i Raški sklopljeno je ukupno 1.757, a razvedeno 296 brakova.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u koje je radio Sto plus imao uvid, najviše zaključenih brakova bilo je u Novom Pazaru, 734, ali i razvedenih, 152.

Proračunato na hiljadu stanovnika, svaki sedmi Novopazarac je prošle godine sklopio brak, a razveo se 1,5.

U opštini Tutin venčalo se 346 parova, a razvelo 43, dok je u Sjenici sudbonosno da izgovorilo 216 parova, a 47 okončalo bračnu zajednicu.

U 2016. godini u Prijepolju je sklopljeno 189 brakova, a 18 razvedeno, a u Priboju je zajednički život zvanično počelo 136 parova, a okončalo 17.

Na teritoriji opštine Raška zaključeno je 90 brakova, a razvedeno 12, dok se najmanje parova venčalo u Novoj Varoši, 46, a razvelo sedam brakova.

Prema ovim podacima, a proračunato na hiljadu stanovnika, Tutin prednjači u broju sklopljenih brakova, jer se svaki 11 gradjanin venčao, dok je najmanje razvoda bilo u Prijepolju, Novoj Varoši i Raški.

U celoj Srbiji prošle godine je registrovan 35.921 brak, dok je razvedeno 9.046 parova.

Prosjek godina starosti prilikom stupanja u brak za žene je 31 godina, a za muškarce 34 godine, a podaci pokazuju da su sklopljeni najčešće etnički homogeni brakovi, između supružnika iste nacionalnosti, ukupno 87 odsto.

(Beta)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img