Zukorlić sa švicarskim ambasadorom o putnoj infrastrukturi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik i predsjednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Edina Zećirovića i generalnog sekretara BDZ Sandžaka dr. Ferida Bulića primio je ambasadora Švicarske Filipa Gea sa delegacijom u Novom Pazaru.

Veći dio sastanka posvijećen je važnosti putne infrastrukture za rješavanje nagomilanih ekonomskih, socijalnih i drugih problema.

Govoreći o ovoj temi, narodni poslanik Zukorlić je istakao da je pored koridora 11 preko Peštera od iste važnosti i autoputno povezivanje Novoga Pazara sa Sarajevom, te da nije moguće zamisliti ozbiljne razvojne projekte u Sandžaku u 21. vijeku bez aerodroma, gasovoda i željezničke pruge.

Zukorlić je također pohvalio angažman Švicarske na jačanju bezbijednosti u Sandžaku, kao i činjenicu da je Švicarska poslije Evropske unije i Njemačke treći donator u Srbiji.

Izražavajući saglasnost da je infrastruktura ključ rješavanja brojnih problema, njegova ekselencija ambasador Ge je informirao domaćina o projektima i aktivnostima koji se sprovode i koji će se sprovoditi na prostoru Sandžaka, kao što je projekat „obrazovanjem do zapošljavanja“ čija realizacija je u toku.

Ovom prilikom Zukorlić je ovom važnom gostu poklonio knjigu „Drevna Bosna“ istakavši da je kompletirajući ovu studiju spoznao, da u korijenima balkanskih kultura stanuju dijalog i pomirenje, a da su sukobi i ratovi deformacija koju treba liječiti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img