U Novom Pazaru putna infrastruktura u haosu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Iako je zima prošla, a proljeće uveliko počelo, Novi Pazar se suočava sa velikim problemima u putnoj infrastrukturi. Naime, asfalt na ulicama je dotrajao, a teška mehanizacija koja je tijekom zime radila na ovom terenu je načinila velika oštećena na samom kolovozu, trotoarima i zaštitnim ogradama.

Na najprometnijoj raskrsinici u Novom Pazaru, tačnije na ulazu u Prvomajsku ulicu vlada saobraćajni haos.  Naime, več sedmicu dana rešetka koja natkriva tamošnji kanal koji presijeca put se i dalje nalazi na istom mjestu, jer je u jednom dijelu bukvalno propala i kanal je tu sada otvoren. Za održavanje je zadužena direkcija za izgradnju koja je trebala reagirati, te promijeniti rešetku, čime bi bio omogućen bezbijedan prelazak vozila preko kanala. Na ovaj način vozači su u riziku da oštete vozilo što se i dogodilo.

Proed toga veliki broj “ležećih policajaca” na saobraćajnicama, a posebno u blizini škola, djelimično je ili u potpunosti uništen. Pojedini “ležeći policajci”  su  toliko oštećeni da izgleda kao da ih nema, pa se tako svaki dan veliki broj učenika izlaže opasnosti prilikom odlaska na nastavu.

Građani se svakodnevno susreću i sa manjkom pješačkih staza na jako prometnim djelovima grada, što pravi velike poteškoće i rizik u saobraćaju. O bahatom parkiranju na trotoarima suvišno je i govoriti.

Mnogo puta smo apelirali i ukazivali na probleme u gradu ali nažalost ne nalazi se dobra volja da se ovi problemi konačno riješe na zadovoljstvo svih građana.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img