HAJRAT I DŽEMAT GOLDAU POMAŽU PORODICI RAMIĆ U SELU MOJSTIR

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Hajrat s predstavnikom džemata Goldau iz Švicarske u selu Mojstir. Vrijedna donacija sad kad se užurbano skuplja novac, materijal, šta već ko može da na proljeće odmah počne gradnja samohranom babi sa sinom, kojeg nevolja nije pokolebala već je sa svim peticama završio ovo polugodište!

Džematlije iz švicarskog Goldaua odmah nakon što je hajrat pozvao na akciju pomoći za babu i sina koji su ostali bez krova nad glavom u selu Mojstir na temapraturama i do minus 25 stepeni počeli prikupljati pomoć. Njihov predstavnik uručio vrijednu donaciju.

 

A ove ljude što je zadesilo, kako kaže nedžad, dabogda nikog ne snašlo. Bez obzira na nevolju, četrnaestogodišnji Munir , sa svim peticama završio polugodište.

 

A bit će, ako Bog da, uz sve ovako dobre ljude i doručak i ručak za Munira, na proljeće, u njihovoj kući.

Naši ljudi u dijaspori prate akcije hajrata i vjeruju ovoj instituciji. Održava se rad Vakufskih kuhinja, grade kuće, pomažu ostalom, sve akcije

 

I ostaju Nedžad i Munir da čekaju da se ponovo vratimo, i naravno, da s prvim lijepim danima počnu radovi. Kroz šta su prošli i koju muku vidjeli, to samo njihova srca znaju.

Zato, još više zajednički krenimo u akciju. Ua Nedžada i Munira, da nastave život, za babu i hrabrog dječaka, ionako težak. Da opet budu u svome.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img