MOK organizirao stonotenski turnir u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

2

Muslimanki omladinski klub organizirao je prvi gradski stonotenski turnir za amatere u Rožajama. . Kao grad koji je u sportu poznat po stonom tenisu, članovi STK “Ibar” na ovom turniru nisu imali pravo učešće.

Od 37 prijavljenih igrača, 32 je uzelo učešće 1. oktobra u stonoteniskom klubu kod starog ibarskog mosta. Pobjednik turnira bio je Adnan Sutović koji je sa 3:0 u finalu bio bolji od Izeta Agića. Treće mjesto osvojio je Numan Nokić koji je savladao Ahmeda Lubodera.

Pehar za pobjednika turnira “Rožaje Kup 2016” Sutoviću je uručen u Muslimanskom omladinskom klubu u zgradi Muftijstva Sandžačkog u Rožajama. Trojica najboljih sa ovog turnira kvalifikovali su se za profesionalni turnir koji će biti održan za mjesec dana na istom mjestu.

Istog dana održan je turnir u dubl konkurenciji koji su osvojili Numan Nokić i Dino Kozica. Oni su u finalu bili bolji od Sutovića i Mukovića.

U borbi za treće mjesto ekipa Redžep Demić/Amil Hot savladala je Armina Kardovića i mladog Jakuba Fazlića. Naredni turnir za profesionalne igrače u stonom tenisu se očekuje u novembru.

1  3 4 5

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img