Svečana Bajramska akademija održana u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

5

Dobra je vijest da se u obrazovni sistem počeo vraćati veliki broj vjeroučitelja, da je počelo rješavanje pitanja mezarluka u Priboju, te da se govori o rješavanju pitanja izgradnje džamije u Novom Priboju, rekao glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić u obraćanju tokom Bajramske akademije.

To je, kaže, između ostalog,  Srbija kojoj težimo jednaka prema svim građanima koji u njoj žive zahvaljujući i na taj način prisutnima među kojima su i predstavnici SPC, predsjednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović, ističući i značaj Općine u podršci svim građanima.

Ovaj svijet je, istakao je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić arena a na onom drugom će se suditi šta je ko činio. Predsjedniku Općine Lazaru Rvoviću i g. Mrdoviću poručio da je njihova obaveza osigurati lokaciju za džamiju.

Živimo, poručuje muftija Dudić, da budemo Božiji namjesnici da nas oni koji dolaze pamte po dobru. Ovo je,čulo se, civilizacijski skup  internacionalnog karaktera jer su komšije pravoslavci došli podijeliti bajramsku radost.

Akademiju, pored Medžlisa IZ-e Priboj organizirala Bošnjačka omladina Priboja a ispred Udruženja Larisa Karaosmanović poručila da je ovo noć koja ce spajati Bošnjake s komšijama te most na Limu koji će prevazići razlike.

Akademiju obilježio bogat kulturno-umjetnički program uz prisustvo predstavnika javnog, političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života.

Za podršku radu udruženje Bošnjacka omladina Priboja uručilo i zahvalnice.

1 2 3 4

SANA – A.Sofić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img