Protest sindikata “Nezavisnost” u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

IMG_0822

Sindikat „Nezavisnost“ organizovao je protest ispred zgrade Opštine u Novom Pazaru. Razlog ovog jkednočasovnog mirnog protesta upozorenje jeste što vlast i dalje nastoji da u koeficijenat plate ugradi topli obrok, regres i minuli rad. Kako su plate sve niže, a preko platno sljedovanje radnika ovakvim načinom na nuli, predstavnici mnogih nezavisnih sindikata i udruženja danas protestuju kako bi na taj način uputili apel Vladi Srbije.

Radnici javnih ustanova su u jako nezavidnoj situaciji, ističe Lotinac, koji dodaje da je ovo vid ponižavanja radnika. Na zgradi Gradske uprave smo uspijeli snimiti samo jedno obavještenje koje se nalazilo sa strane, jer je obezbeđenje pocijepalo obaveštenja koja su se nalazila na ulazu zgrade Opštine. Pritom, jedan od ljudi koji su protestirali rekao nam je da je mnogim radnicima unutar Gradske uprave zaprijećeno da ne smiju protestirati, jer će u protivnom trpjeti posljedice.

„Da vas samo podsjetim da je još 2001. godine donijet zakon od strane vlasti da se topli obrok i regres ugrade u koeficijent plate, ali da će to trajati samo 6 mjeseci. Međutim, evo prošlo je već 15 godina, oni još ništa nisu uradili po tom pitanju, tako da su radnici izgubili i topli obrok, kao i regres. Ako uzmemo koliki je lični dohodak, ako se na to doda topli obrok i regres, onda se pitamo kolika je plata? Znači, topli obrok je nula, regres je nula dinara. Zato protestujemo ovim jednočasovnim protestom da ukažemo da su radnici u javnim upravama u veoma teškoj situaciji, te da prestanu sa ponižavanjem“, ističe glavni povjerenik sindikata „Nezavisnost“, Esad Lotinac.

Ovaj protest, pored Novog Pazara, održan je i u još nekoliko gradova u Srbiji.

IMG_0809 IMG_0810 IMG_0807 IMG_0811 IMG_0813 IMG_0814 IMG_0816 IMG_0819

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img