Loša bezbjedonosna situacija u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ništa se u sandžaku ne dešava slučajno. Ništa se ni u Novom pazaru ne dešava slučajno. Dovoljno je samo, kažu, upotrijebiti prisvojni pridjev pa da je jasno ko kojoj priči pripada. Nažost, i mediji pod pritiscima- duboko zagrizli u stranačka prepucavanja i priče. Logika- ko te plaća, toga voliš.

Priča o brutalno pretučenom kotlaru Osnovne škole “Vuk Karadžić” pedesttrogodišnjem  Esadu Kurtagiću na radnom mjestu, dodatno uznemirila građane. A još više jer nije bilo obraćanja zvaničnika zaduženih za ovu oblast, osim policije koja odrađuje svoj posao I oglašava se saopćenjem. Prave reakcije izostale. I još gore…odnos medija prema brutalnom nasilju.

Iako su beogradski mediji korektno izvijestili o tome što se desilo, uz naslov, naprimjer Novosti, Bejzbol palicama pretukli ložača škole..zbog povreda mora u Beograd…na ovom području prenijeli je Sana agencija, Sandžak TV, agencija Beta- odnosno Radio sto plus.., portali..

Regionalna televizija izostala. Izvještaja nema, barem u najavi informativne emisije. Interesantno, pogotovo što je dobro poznato da je ova medijska kuća dobila iz budžeta 90 posto sredstava previđenih za medije.

Na Youtube kanalu, priloga nema. Dakle, ne postoji.

A gdje je događaj s početka školske godine. Ubistvo devetnaestogodišnjeg kenana Sulejmanovića kojeg je ubodima nožem u grudi ubio samo tri godine mlađi učenik. U odjeljenja upadaju I mladići s fantomkama, napadaju učenike, djeca prestravljena odlaze…ludilo o kojem svi šute. Šute zvaničnici a po logici I mediji tih istih zvaničnika. Svi se sad oslanjaju na policiju I pravosuđe. Da samo još oni ne zakažu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img