Škola Kur'ana Časnog učestvovala na 22.-om Evropskom takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od 22. do 24. oktobra, u glavnom gradu Hrvatske, održano je 22. Evropsko takmičenje učača Kur'ana, na kojem je učešće uzelo 75 takmičara iz raznih evropskih država.

Takmičenje je, kao i uvijek, održano na najvećem nivou, gdje su se takmičari natjecali u ispravnom učenju Kur'ana, a ove godine je konkurencija bila još veća nego li prethodnih godina.

Takmičari su se natjecali u kategorijama tilaweta, hifza cijelog Kur'ana, 15 džuzeva i 5 džuzeva. Škola Kur'ana Časnog je imala predstavnike u svim kategorijama i svi oni su pokazali svoje znanje koje je bilo na zavidnom nivou.

Članovi žirija izjavili su da su samo nijanse i detalji odlučivali o pobjednicima i pohvalili su sve takmičare koji su prezentirali svoje znanje. Takmičenje je bilo veoma korisno za sve učesnike, a posebno za naše predstavnike koji su u većini  po prvi put učestvovali na ovakvom nivou takmičenja.

Nakon dva dana boravka u Zagrebu, predstavnici Škole Kur'ana Časnog su posjetili dva bisera Jadranskog mora,  Islamski Centar u Rijeci  i Opatiju.

Molimo Allaha, dž.š., da obilato nagradi sve one koji su dali doprinos ovom takmičenju i da nas sve zajedno uvede u Džennet. Amin.

DSC_1010 DSC_1045 DSC_1058 DSC_1137 DSC_1139 DSC_1189 DSC_1208 DSC_1221

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img