‘Saz’ prvi restoran sa halal sertifikatom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dva brata, Senad i Sait Koničanin uz pomoć svoje majke, hadžinice Zekije, još prije 12 godina odlučili su da budu prvi koji će otvoriti restoran u kojem će biti zastupljen halal princip, bez alkohola. Restoran koji nosi ime SAZ, danas je glavno mjesto u gradu za organiziranje svih vrsta veselja, a porodica Koničanin nikada nije odustala od halal načina usluge i poslovanja. Nakon 12 godina, restoran SAZ će postati prvi ugostiteljski objekat u gradu koji će dobiti halal sertifikat. Senad Koničanin, kao pravi domaćin, na početku nam je govorio otkud ideja i kako je sve to počelo.

Senad ističe da je halal sertifikat pečat njihovog halal poslovanja. On je najavio da će od ove godine svi građani moći da uživaju u ambijentu i hrani restorana SAZ i na Kopaoniku.

Halal sertifikat je ono što Senad preporučuje svima, jer je, kako kaže, sve više Arapa i Turaka koji nas posjećuju i zahtjevaju da ishrana bude halal. Postoje određeni seminari i predavanja koja su, kako navodi Senad, lahki da se pređu, te da bi svaki objekat trebao imati halal sertifikat.

Ljubav prema djelatnosti kojom se bavi hadži Senad ne umije sakriti, pa je čak skoro cijeli interijer sam osmislio. Imali smo prilike uvjeriti se i da je pravi domaćin sofrom koja nas je dočekala. Najvažnije mu je, kaže, da gosti budu zadovoljni, te da je sve na halal način obavljeno.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img