Štrajk radnika u Bijelim Vodama – Radinici prevareni, napuštaju posao

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

slikaNakon što se prije 15-tak dana pljeskalo, presijecale vrpce, slavili ministar Ljajić i Italijani, najavljivali novi projekti u Bijelim Vodama, i čitava svita i autobusi stigli da slave otvaranje Moda kampanje, pojavile su se nove informacije.

Radinici fabrike u Bijelim Vodama su prevareni. Mnogi od njih ostali bez mjesečnih primanja, čak su i štrajk pokrenuli ne bi li dobili nešto novca kako bi mogli da spreme Bajram.

“U fabrici u Bijelim Vodama ima posla ali nema para. Plate kasne više od mjesec dana, da nismo pokrenuli štrajk i obustavili proizvodnju ne bismo dobili ni dinara. Ovako su nam uoči Bajrama dali nešto novca.” priča jedan od radnika fabrike u Bijelim Vodama.

Mnogi radnici se nakon Bajrama nisu vratili na radna mjesta, prešli su da rade na druga mjesta,

“Ja se posle Bajrama nisam vratio u Bijele Vode, našao sam posla na drugom mjestu, kod boljih i poštenijih ljudi. I mnogo moje kolege su učinile isto. Meni su ostali dužni preko 250 eura. Obećali su da ću taj novac dobiti, ali sumnjam u to”  kaže naš izvor.

Izjava ministar Rasima Ljajića da se otvaranjem fabrike Bijelim Vodama Novi Pazar na velika vrata vratio na tekstilnu mapu Srbije i čitavog regiona je paradoksalna. Trenutno je u fabrici manje od 30 radnika i taj se broj svakog dana smanjuje.

Izvor: Agencija SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img