Građevinska inspekcija ruši bez rješenja?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Građevinska inspekcija iz Novog Pazara od jutra aktivna, danas su po nalogu svojih nadređenih srušili zid porodice Albers, vlasnika restorana Palme, koji tvrdi da njegovom prvom komšiji ovaj zid ne smeta, a kamo li gradu, dodaje da ovo nije građevinski objekat već pomoćni I ukrasni zid koji daje posebno lijepu sliku tog dijela grada uveče.

Inspektor prije samog rušenja nije dao vlasniku na uvid rešenje o rušenju, kažu da zid smeta jer je tu predviđena pešačka zona, iako je to gotovo nemoguće jer na ovom dijelu zemljišta postoji veliki broj kuća.

Gospodin Albers kaže da je taj zid a I dio izbetoniranog keja, sagradio isključivo zbog ljepše slike Novog Pazara, I da je lično htio urediti veći dio keja, ali mu to vlasti nisu dozvolile.

Okupljenoj rodbini, prijateljima a I vlasniku je mnogo toga jasno, ovaj čin liči na nešto drugo, kako otvoreno gospodin Albers reče “REKET” kojeg on ne želi davati pojedincima.

Na osnovu čega je donešena ovakva odluka, pitali smo zamjenika načelnika Inspekcijske službe, ali oni nisu smeli dati izjavu bez odobrenja nadlježnih.

Rušenje zida je počelo, šta je sljedeće ostaje da vidimo.

N.Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img