Sandžak Media centar lider u novinarstvu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mediji, informacije i novinarstovo su bile teme koje su obilježile sinoćnju emisiju Ramazanskog programa Sandžak televzije. Direktor Sandžak Media Salahudin Fetić i urednik agencije SANA govorili o onome što se odvija iza kamera.

Sandžak Medai centar nastao je prije nešto više od godinu dana sa ciljem boljeg i kvalitetnijeg rada i plasiranja informacija. O medijima koji se nalaze u okviru ovog centra govorio je direktor Salhudin Fetić.

„Prije nešto više od godinu dana došli smo na ideju uvezivanja nekoliko medija u jedan sistem rada kada je u pitanju informativni i ostali program. Sandžak televizija, Refref radio, Novinska angencija SANA, Glas islama i Revija Sandžak sada su ujedinili resurse kako bi na kraju imali bolju informaciju i kvalitetniji program. Tako je nastao Medija centar kojeg smo nazvali Sandžak Media koja je ujedno i produkcijska kuća, na čijem sam čelu danas ja“ ističe Fetić.

Sandžačka novinska agencija SANA osnovana je 2000. godine u Novom Pazaru u cilju sveobuhvatnog i objektivnog izvještavanja o događajima u mjestima gdje žive Bošnjaci. Danas je po riječima urednika uticaj ove agencije na ostale medije u Sandžaku ogroman.

“Uticaj Agnecije SANA na ostale informativne portala na teritoriji Sandžaka je ogroman, obzirom da godišnje emitujemo između 2000-3000 informacija (tekst, video izveštaji, fotografije, tonski izveštaji).. Naša Agencija je istovremeno je, prema podacima Google pretraživača u ovom momentu najcitiranija agencija u Sandžaku odnosno agencija čije se vijesti najviše koriste ili direktno citiraju (objavljuju) u portalnima na ovom prostoru. Pored medija sa ovih prostora naše infomracije prenele su brojne TV kuće iz Srbije i regiona” naglasio je.

Fetić ističe da je zadovoljan radom  i kvalitetom informacija koje nudi Sandžak Media i da je to nagrađeno  konstantanim usponom ovog centra, te uputio poruku moramo paziti šta čitamo i od koga prihvatamo infomracije.

Agencija SANA  raspisala konkurs koji je privukao veliku pažnju javnosti.

Direkto Fetić kaže najponosniji na Glas islama jer je to jedino štampano glasilo u Sandžaku koje u kontinuitetu izlazi punih 18 godina. Za 2016. Najavljen jubilej 20 godina postojanja.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img