Rožaje: Održan 9. memorijalni turnir u malom fudbalu “Emir Dedić-Dedo”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

22

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani na Bandžovom brdu, održan je 9. Memorijalni turnir u malom fudbalu Emir Dedeić Dedo. Turnir je otvorio brat rahmetli Emira Dedeića, Edin, koji se zahvalio svima koji su pomogli da se održi sjećanje na našeg Emira.

Da podsjetimo, turnir se igra u čast Emira Dedeića-Deda, koji je 2006. godine tragično izgubio život na travnatom poligonu kraj OŠ “25. Maj”. Emir Dedeić Dedo, bio je fudbaler Ibra, Jezera, Županice i pripadnik Granične policije Crne Gore, u društvu poznat kao veoma omiljen drug, uvijek nasmijan, spreman da pomogne drugom. U takvom sjećanju i sa sjetom pamtimo našeg druga, brata, oca i supruga, našeg Deda.

U takmičarskom dijelu prikazan je dobar fudbal, korektno ponašanje ekipa i efikasnost. Tokom dva dana takmičenja najviše uspjeha imala je ekipa “Crni Bor” iz Rožaja, za koju su nastupali igrači iz Novog Pazara. Novčanu nagradu 300 eura, pehare i medalje uručio je direktor Sportskog centra, Asad Omerović.

Drugo mjesto pripalo je ekipi “Modni sudio Henga” čiji su sastav činili igrači iz Berana a nagradu od 100 euura, pehar i medalje uručio je predsjednik FK Ibar Esad Plunac.

Treće mjesto pripalo je ekipi “Besnik” a nagradu od 50 eura, pehar i medalje uručio je član Izvrsnog Odbora FSCG, Adem Nurković.

Nagrada za fer plej ekipu otišla je u ruke “Gornjoj Lovnici” a pehar im je uručio Admir Kalač.

Organizator je obezbijedio i dvije pojedinačne nagrade i to za najboljeg golmana koja je otišla u ruke Zdravka Dabetića iz ekipe “Modni studio Henga” a nagradu mu je predao Mensur Dedeić dok je po odluci žirija najbolji igrač turnira bio Sanel Stupljanin iz pobjednicke ekipe “Crni Bor”. Mečeve su sudile sudije iz Rožaja, Haris Mulalić i Ferid Kujević.

Autor: Ferid Kujević

33

 

11

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img