Muftije Zukorlić i Dudić održali hutbe u centralnim džamijama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1Predsjednik Mešihata Mevlud ef. Dudić i muftija sandžački Muamer ef. Zurkolić predvodili su džuma namaze u Tutinu i Novom Pazaru. Tema ista, kako zadobiti Allahovu oprost u mjesecu Ramzanu.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. održao je hutbu i predvodio džuma namaz u Centralnoj džamiji u Tutinu.

Tom prilikom govorio je o obavezama muslimana prema roditeljima, citirajući hadis u kojem Poslanik a.s. kaže da su propali oni koji imaju loš odnos prema svojim roditeljima, oni koji ne donose selavat na Resulullaha a.s. i koji ne zasluže Allahov dž.š. oprost u mjesecu Ramazanu.

Muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić držao je hutbu i predvodio džuma namaz u Arap džamiji u Novom Pazaru.

Mufija Zukorlić je vjernicima govorio o značaju posta i mjeseca Ramazana, te miliosti i oprastu koju je Allah dao u ovoj svetom mjesecu.

“Čovjek kada posti on potvrđuje sposobnost samokontrole i sposobnost da razdoviji ono što je pravo i ono što je krivo u sebi. U rezonu. U onome što voli i ne voli. U onome što vrednuje i u onom što smatra manje vrijednim. Kur'an sa svojom uputom i post sa svojom terapijom ti pomažu da to u sebi razdvojiš” – kaže muftija sandžački.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img