Tri imama iz medžlisa IZ-e Sarajevo postali masteri islamskih nauka na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poseban dan za Fakultet za islamske studije. Tri imama iz medžlisa IZ-e Sarajevo danas su postali masteri islamskih nauka na FIS-u. Ono što ova tri master studenta čini još posebnijim je to što im je mentor bio muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Salih ef. Meštrovac, Sulejman ef. Posavljak i Suad ef. Balić trojica su Sarajlija koji će do kraja života pamtiti ovaj dan. Prodekan FIS-a dr. Admir Muratović ističe da je ovim današnjim činom još jednom dokazano da je Fakultet za islamske studije sa sjedištem u Novom Pazaru mjesto stjecanja znanja, slobodne misli i autonomnog stava.

Master student Salih ef. Meštrovac obasut emocijama ističe da ima samo riječi hvale za ovaj fakultet i njegov kadar i osoblje. Gostoprimstvo i bratski odnos je ono što će zauvijek pamtiti, navodi Salih ef.

Najstariji od trojice kandidata Sulejman ef. Posavljak očit je primjer kako godine nisu prepreka kada se istinski želi sticati znanje. Kako sam muftija dr. Dudić naglasi, Sulejman ef. je pravi primjer one stare uleme.

Suad ef. Balić ističe da je današnji dan poseban u njegovom životu, te da će u Sarajevo iz Novog Pazara ponijeti divne impresije bratskog odnosa i prenijetog znanja.

Fakultet za islamske studije na najbolji mogući način je zakoračio u ovaj mubarek mjesec, dokazujući iz dana u dan da Novi Pazar polako postaje centar sticanja znanja.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img