Kalač o iseljavaju iz Rožaja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori Hazbija Kalač jučer je na vanrednoj sjednici Skupšine Opštine  Rožaje obraćajući  se odbornicima, ponudio model rješenja najvećeg problem Rožaja u ovom trenutku, problema iseljavanja građana.

Prema podacima koji mogu čuti iz istraživanja NVO sektora, iako se radi o različitim podacima, i u tom dijelu zabrinjavajućim razlikama, radi se o velikom broju iseljenih koji, nažalost, ima trend rasta, ističe Kalač

Glavni razlog za iseljavanje jeste loša socio-ekonomsko, zbog koje je stanovništvo izgubilo povjerenje i u državu i u lokalnu upravu. Iseljavanja se dešavaju i iz susjednih opština: Bijelog Polja, Berana, Plava i Gusinja, Petnjice.

On je pozvao Lokalnu samoupravu u Rožajama da hitno poduzme mjere kako bi se ovaj trend iseljavanja zaustavio

Kalač navodi da je ovaj proces iseljavanja nastao zbog nebrige Lokalne samouprave I Vlade Crne Gore I da ovaj problem postoji od ranije a da je, prema njegovim riječima, posljedica neodgovorne politike.

Podsjetimo Kalač je jučer pozvao Lokalnu samoupravu da preuzmu sve neophodne mjere u cilju sprečavanja daljeg iseljavanja građana, te pozvao Vladu Crne Gore da hitno sazove vanrednu sjednicu Vlade i da po skraćenoj proceduri donese Odluku o hitnim mjerama za suzbijanje ili ublažavanje uzroka iseljavanja građana Rožaja i drugih opština u sjevreno-sandžačkom regionu Crne Gore.

Između ostalog pozvao je  Vladu Crne Gore da hitno poduzme radnje na formiranju prekogranične regije Sandžak i to uz primjenu poznatih evropskih modela i standard.

A.Šabotić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img