Na prijedlog BDZ Sandžaka Skupština Novog Pazara osudila rehabilitaciju Mihailovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

skupstinaNovi Pazar – Danas je održana četvrta sjednica Skupštine grada Novog Pazara, na dnevnom redu je bilo 11 tačaka.

Na priijedlog opozicione stranke BDZ Sandžaka, Skupština Novog Pazara osudila je većinom glasova odluku Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji vođe Četničkog pokreta Dragoljuba Mihailovića.

Za ovaj Zaključak glasali su svi odbornici lokalnog parlamenta, osim Slobodana Nedeljkovića i Radomira Mijaljevića sa liste “Pokrenimo Novi Pazar – Tomislav Nikolić”, kao i član Demokratske stranke (DS) Vinko Dobrić, koji je bio na listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

Na sjednici Skupštine usvojena i tačka operativnog plana, odbrane od poplava na teritoriji Novog Pazara za vode drugog reda, pored toga po prvi grad Novi Pazar je u suficitu, navodi Bačevac.

Odbornici BDZ Sandžaka zatražili i odgovor na pitanje kako i na koji način se finansira fudbalski klub Novi Pazar ali su ostali uskrćeni za odgovor od vladajuće većine.

Skupština grada ni ovog puta nije raspravljala o bezbjednosnoj situaciji u gradu iako su to predstavnici opozicije zahtjevali.

Maida Serhatlić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img