Doc. dr. Kurtović se sastao sa ambasadorom Mađarske

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1Dana 20.05. 2015. godine u Beogradu, doc. dr. Rejhan R. Kurtović, profesor na Internacionalnom univerzitetu, sastao se sa ambasdorom Mađarske u Beogradu, gospodinom Antilom Pinterom.

Tom prilikom oni su razgovarali o budućoj saradnji Internacionalnom univerziteta sa Ambasadom Mađarske i Univerzitima u Mađarskoj, kao i ulozi IUNP-a u oblasti obrazovanja u Sandžaku, Regionu i EU uopšte.

Prof. Kurtović je upoznao abasadora Pintera sa Departmanima na Internacionalnom univerzitetu, Visokoškolskim jedinicama  i svim drugim resursima koje IUNP posjeduje. Takodje, prof. Kurtović je  upoznao Njegovu Ekselenciju da na Internacionalnom univerzitetu studira veliki broj mađarskih studenata, naročito na Visokoškolskim jedinicama u Subotici i Pančevu.

Ambasador Pintrer je pokazao veliku zainteresovanost za Internacionalnom univerzitet i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se Mađari u Srbiji obrazuju na ovom univerzitetu.

Na kraju razgovora doc. dr Rejhan R. Kurtović pozvao je Ambasdora Mađarske Antilu Pintera da poseti Sandžak i Internacionalnom univerzitet i detaljno se upozna sa radom i posebnostima ove visokoškolste ustanove. Gospodin Pinter je prihvatio poziv i obećao da će uskoro posjetiti Sandžak i IUNP.

SANA2

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img