Postavljen kamen temeljac za Dijagostički centar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1Danas je na Dan grada u okviru Zdravstvenog centra u Novom Pazaru postavljen kamen temeljac za najsavremeniji Dijagnostički centar. Ovaj veliki projekat finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati.

Na svečanosti postavljanja kamena temeljac za Dijagnostički centar, kao poklon Pazarcima za dan grada prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao i brojni ministri u vladi Srbije: Kori Udovički, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, Bratislav Gašić, Rasim Ljaić kao i ambasador UAE Džuma Rašid Ed-Deheri.
.
Ove tri investicije koštaće 7 miliona eura, i kako kaže Premijer biće gotovi za 6 mjeseci.

“Rješavacemo sve druge probleme u Novom Pazaru i neću da se bavim politikom, neću da dijelim ljude na Srbe i Bošnjake. Mi smo vjekovima živjeli zajedno i živećemo. Moja spremnost postoji da razgovoram sa Bošnjacima i onim u Bosni i ovim ovdje, da nikada više ne bude sukoba”, kazao je Vučić.

“Rekao sam da ne obećavam kule i gradove i da će nastupiti reforme, na pola smo puta, ako se ovako nastavi povećaćemo plate – ” kazao je Vučić. Premijer je naglasio da se ne trebamo dijeliti. “Daj da bude bolji i pošteniji ma koje vjere bio, i nemam problem da to bude Bošnjak” naglasio je on.

Ambasador UAE Džuma Rašid Ed-Deheri, u svom govoru je kazao da su odnosi Emirata i Srbije jako čvrsti. “Mi veoma cijenimo ova dva projekta I ona su dokaz o saradnji koju jako cijenimo” – istakao je on.

Kamen temeljac postavili Aleksandar Vučić, Rasim Ljaić i ambasador UAE Džuma Rašid ed-Deheri.

2   5 6 7 8

N.Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img