Izloža sandžačko-turskih umjetnika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Izloža sandžačko-turskih umjetnika otvorena je sinoć u galeriji univerzitetskog Kulturnog centra, organizator izložbe bio je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

Prva međunarodna izložba dvadeset turskih dvadeset sandžačkih umjetnika u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru otvorena je sinoć u galeriji univerzitetskog Kulturnog centra.

Izložbu je otvorio dekan departmana za umjetnost Profesor Fehim Husković , koji je naglasio da je ovo veliki događaj za Sandžak a posebnu zahvalnost iskazao Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru koji doprinosi zbližavanju dva naroda koji su mnogo čemu slični.

Rektor Internacionalnog Univerziteta Prof dr. Suad Bećirović rekao je da je Internacionalni univerzitet temelj društvenog napretka kao i da je veoma ponosan na izložbu međunarodnog karaktera koja se održava u Novom Pazaru.

„Mi smo kao univerzitet dali sebi zadatak da budemo temelj društvenog napretka ne samo u Novog Pazara i Sandžaka nego i cijelog regiona“ ističe rektor Bećirović.

Studenti i ostali prisutni mogli su vidjeti najnovije trendove u likovnoj umjetnosti ali I spoj Turske I sandžačke kulture.

A. Šabotić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img